+48 733 811 840

biuro@itncons.pl

Po co szkolenia gastronomiczne?

2018-10-03


Tempo życia współczesnych konsumentów jest bardzo szybkie i trudno jest im stosować zasady kulinarnej koncepcji „slow food”, niemniej coraz częściej konsumenci zwracają uwagę na pochodzenie produktów. Odwołują się do smaków i jakości, które pamiętają z dzieciństwa oraz dobrze im się kojarzą.

Powrót do kuchni regionalnej, w której wykorzystuje się produkty lokalne oraz tradycyjne gotowanie z lekkim powiewem nowoczesności to jeden z trendów panujących w ostatnich latach w gastronomii, które warte są poznania i wykorzystania w codziennej pracy. Pozwalają na przygotowanie niepowtarzalnych dań, uwodzących smakiem i wyglądem, a co za tym idzie na zwiększeniu liczby gości restauracji. Należy jednak pamiętać, że trendy gastronomiczne też zmieniają się stosunkowo szybko.

Dlatego jeśli jesteś właścicielem możesz zafundować sobie i swoim pracownikom szkolenie, aby podnieść jakość oferowanych usług. Jeśli jesteś pracownikiem, możesz na szkoleniu podnieść swoje kwalifikacje i kompetencje. Jeśli jesteś świeżo po szkole, możesz poznać branżowe tajniki i zdobyć “papierek – klucz” do pracy w lepszych restauracjach.

W naszej ofercie znajduje się szeroki wachlarz szkoleń gastronomicznych dla właścicieli restauracji, kawiarni i barów, a także dla pracowników lokali gastronomicznych. Szkolenia gastronomiczne prowadzą wieloletni praktycy z dziedziny gastronomii. Jeśli otwierasz lub prowadzisz lokal gastronomiczny na terenie województwa śląskiego to zapraszamy na szkolenia.

Poniżej tematyka tylko niektórych oferowanych przez nas szkoleń gastronomicznych: 

  • szkolenie nawiązujące do klasyki kuchni międzynarodowej– dla osób chcących mieć uporządkowaną wiedzę z zakresu dań kuchni międzynarodowej, mise en place, techniki obróbki produktów, układania dań na talerzu, optymalizacji kosztów produktów oraz rozpisania receptur
  • szkolenie dotyczące nowych trendów w gastronomii mięso vs ryby i owoce morza - dla osób pracujących w kuchni chcących nauczyć się nowoczesnej odsłony i wizualizacji dań mięsnych, ryb, owoców morza oraz „zapomnianych” warzyw i przypraw oraz sposobów ich łączenia oraz mieszania smaków potraw
  • szkolenie „Latte Art Advanced”dla osób pracujących jak i chcących zacząć pracować na stanowisku barmana, kelnera. Uczestnik nauczy się rysowania na powierzchni espresso multiwzorów oraz tworzenia nowych wzorów kontrolując przy tym spienianie i nalewania mleka
  • szkolenie dotyczące podniesienia jakości serwowanych deserów z zachowaniem odpowiedniego food costu– dla osób chcących zdobyć wiedzę z zakresu trendów i stylów przygotowywania deserów w kraju i na świecie, zwiększania efektywności wydawania deserów, komponowania elementów deseru na talerzu, wprowadzenia nowej wizualizacji oraz połączenia smaków w dotychczasowym menu deserów
  • szkolenie dotyczące nowoczesnej aranżacji potraw z wykorzystaniem aktualnych trendów– dla osób uzupełnić wiedzę w zakresie nowoczesnej kuchni, metod i zasad układania dań na talerzu, struktury produktów, technik krojenia produktów, obróbki termicznej ryb, owoców morza, mięsa i warzyw oraz tworzenia nowych dań w oparciu o nową wiedzę. Uczestnik dzięki szkoleniu będzie umiał dobrać odpowiednią temperaturę do ryb, owoców morza, mięs i warzyw oraz wykorzystać zdobytą wiedzę do tworzenia nowych dań
  • szkolenie "Kurs wiedzy o winie"– dla wszystkich tych osób, które chcą nauczyć się poprawnego serwowania i doboru win do potrzeb gości restauracji lub uzupełnienie wiedzy z zakresu typów wina, szczepów, łączenia wina z jedzeniem oraz serwisu win. Po ukończonym szkoleniu będziesz umiał samodzielnie dobrać wino do potrawy

W celu uzyskania oferty na przeprowadzenie szkolenia zamkniętego w powyższej lub podobnej tematyce w Państwa organizacji zapraszamy do kontaktu poprzez FORMULARZ OFERTOWY

Wróć

pozyskiwanie

dotacji
unijnych

ITN CONSULTING

Zadaj pytanie OFERTOWE
biuro@itncons.pl

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.